Ensaluto

Danlingva antaŭkongresa modela teksto

Esperanto holder verdenskongres i København

 

I perioden d. 23 – 30. juli 2011 inviterer Verdens-Esperantoforeningen UEA (Universala Esperanto-Asocio) til den 96. Esperanto-Verdenskongres, der finder sted i Bella Center i København. Deltagerantallet forventes at blive ca. 1500 personer fra 60 lande.

 

Kongressens deltagere mødes, dels for på forskellige niveauer at drøfte kongressens hovedemne – ‘Dialog og gensidig forståelse’, som er hovedtema for året, proklameret af Unesco, dels for at deltage i forskellige møder, konferencer og kulturelle begivenheder.

 

Sproget esperanto, der har eksisteret siden 1887, har sin egen kultur. Der er udgivet titusindvis af bøger og tidsskrifter på esperanto, og der er både fjernsyns- og radioudsendelser. Det er også velrepræsenteret på nettet – f.eks. er der nogenlunde lige mange Wikipedia-artikler på esperanto og dansk.

 

Sproget har udbredt sig til alle verdensdele, og antallet af brugere og brugsområder vokser konstant. Udviklingen har aldrig truet sprogets enhed, tværtimod er det stabilt, fordi det er brugerstyret.

 

Yderlige informationer fås ved henvendelse til Esperanto-Foreningen for Danmark:

www.esperanto.dk .

 

Der findes også en række interessante artikler om esperanto på:

sprogmuseet.dk .

 

Med venlig hilsen

Jens S. Larsen, presseansvarlig for den 96. Esperanto-Verdenskongres
Telefon 5038 4177
bildo de Dima Ŝevĉenko


povigita de